Opis
Kostaryka położna jest pomiędzy Oceanem Spokojnym a Morzem Karaibskim. Ukształtowanie terenu tego kraju oraz położenie w strefie klimatycznej w której występują regularnie deszcze tropikalne, pozwala na wyhodowanie najlepszych krzewów kawowca. Plantacja usytuowana jest na wysokości od 12
00 do 1900 m n.p.m., gdzie panuje doskonały klimat dodatkowym atutem są gleby wulkaniczne.
POCHODZENIE ZIARNA
- Kostaryka, San Carlos, Tarrazu
TYP ZIARNA
- Arabica,Caturra Yellow Catuai
SMAK
- Cytrusowo – morelowy, połączony z wiśniowym aromatem
KWASOWOŚĆ
- 4
ZAWARTOŚĆ KOFEINY
- 3
PROFIL PALENIA
- 3
METODA OBRÓBKI
- Mokra
METODA ZBIORU
- Ręczna
POLECANA
- espresso oraz kawy mleczne
ZASTOSOWANIE
- metoda alternatywna, ekspres automatyczny
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.