Opis
Pochodzenie:
- Japonia
Napar:
- cytrusowy, orzeźwiający, trawiasty
Skład:
- herbata Kukicha
Opis:
- Kukicha to rodzaj japońskiej herbaty zielonej, która jest produkowana z łodyg, gałązek i pędów krzewu herbacianego. Często nazywa się ją „herbatą ze świeżych pędów” lub „herbatą bancha ze świeżych pędów”. Nazwa „kukicha” pochodzi od japońskich słów „kuki” (łodyga) i „cha” (herbata).Kukicha ma łagodny, orzechowy smak i delikatny, słodki posmak. Jest niskokofeinowa i bogata w przeciwutleniacze, co czyni ją popularnym wyborem dla osób, które chcą pić napój łagodzący i zdrowy. Kukicha jest także znana z alkalicznego wpływu na organizm, co pomaga w równoważeniu poziomu pH w organizmie.
Aby przygotować kukichę, pędy i gałązki są prażone na niskim ogniu, a następnie parzone w gorącej wodzie przez kilka minut. Otrzymana herbata ma lekkożółto-zielony kolor i orzeźwiający smak. Kukicha można pić na ciepło lub zimno i często podaje się ją do posiłku lub jako napój uspokajający przed snem.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.