Opis
Co znajdziesz w naszych „Ziołach zamiast soli”?
Mieszanka ta zawiera zmielone lub rozdrobnione starannie wyselekcjonowane surowce. Jest tu lubiana i uniwersalna papryka oraz pieprz, a także odrobina czosnku – idealnego do podkreślania smaków warzyw i mięs.
Znajdziesz w niej również zioła i nasiona typowe dla tradycyjnej, rodzinnej polskiej kuchni. Nieco egzotyki dodaje kurkuma, kozieradka i imbir, które przy okazji sprawią, że Twoje potrawy zyskają apetyczną, złocistą barwę. Dodatek papryczki chilli natomiast zapewni nutkę pikanterii.
Do jakich potraw je dodawać?
Mieszanka ziół, które zastąpią sól, pasować będzie tak naprawdę do niemal każdej kuchni świata i rodzaju potrawy. My polecamy je szczególnie do:
- tradycyjnych polskich mięs, w tym tłustego drobiu jak kaczka czy gęś
- sycących zup, takich jakie jemy często zimą
- pieczonych i smażonych ziemniaków oraz innych warzyw
- smakołyków z grilla
- klopsików i kotletów – i tych mięsnych, i nawet wegańskich
- pasztetów oraz farszów do pierogów
- pikantnych, smażonych i duszonych dań orientalnych i bliskowschodnich
- potraw meksykańskich i hiszpańskich
Jak stosować zioła zamiast soli?
Dodaj je do zupy, farszu, potrawki, posyp mięso przed pieczeniem, wymieszaj z warzywami, wykorzystaj w marynacie do pieczeni – w sposób jaki tylko zechcesz.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.