Opis
Zastosowanie w kuchni:
- Podstawowym składnikiem curry jest kurkuma, której przyprawa zawdzięcza kolor. W skład mieszanki wchodzą też pieprz, kolendra, cynamon, imbir, czosnek, goździki, kardamon, gałka muszkatołowa i kminek. Curry dodaje się najczęściej do dań mięsnych, sosów, ryżu i warzyw. Przyprawa nadaje potrawom wyjątkowy smak oraz charakterystyczny żółty kolor.
Właściwości prozdrowotne:
- Z uwagi na odpowiedni dobór składników, które mają wiele właściwości zdrowotnych, curry jest bogatym źródłem witamin i minerałów mających pozytywny wpływ na zdrowie i funkcjonowanie organizmu.
Skład:
- kolendra, kurkuma, kozieradka, kmin rzymski, imbir, goździki, koper włoski, liść laurowy, czosnek, cynamon, sól, pieprz czarny, suszone mango, kukurydza.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.