Opis
Skład
- papryka słodka, cebula proszek, czosnek granulowany, imbir, kardamon, kozieradka, kolendra, gałka muszkatołowa, pieprz, pieprz cayenne, ziele angielskie, cynamon, goździki, sól 30%, sezam, słonecznik.
Charakterystyka
- Bombaj Masala to wyjątkowa mieszanka przypraw typowa zwłaszcza dla dań wedyjskiej sztuki kulinarnej. Zmielone przyprawy korzenne takie jak imbir, gałka muszkatołowa oraz cynamon nadadzą daniom głębokiego aromatu, zaś składniki takie jak pieprz występujący w dwóch wariantach oraz papryka słodka wespół z czosnkiem zagwarantują nutę pikanterii.
Zastosowanie
- Bombaj Masala to paleta przypraw doskonale nadająca się do potraw na bazie mięsa – szczególnie dziczyzny, wieprzowiny oraz drobiu. Smakowicie komponuje się ponadto z ryżem, warzywami oraz jako element sosów.
Ciekawostki
- Słowo „Masala” oznacza w języku indyjskim mieszankę. Z kolei Bombaj zwany także Mumbajem jest stolicą stanu Maharasztra i tym samym jednym z największych i najbardziej popularnych miast w Indiach.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.