Kakao alkalizowane 22%-24% - Sklep online Szczypta Orientu
Powrót

Kakao alkalizowane 22%-24%

8,00 12,00 

Wyczyść
SKU: szo1726 Kategorie: ,

Opis

Zastosowanie w kuchni:

  • Z ziaren tłoczy się olej (masło kakaowe), które stosowane jest w kosmetologii. Pozbawione tłuszczy nasiona przerabia się na kakao w proszku. Z nasion – po pozbawieniu łupiny i zarodka – poddawanych fermentacji, suszeniu i prażeniu produkuje się czekoladę. Nasiona kakaowca można dodawać do koktajlów owocowych, nadając im lekko czekoladowo-kakaowy posmak.

Właściwości prozdrowotne:

  • Nasiona zawierają olej, białka, skrobię, alkaloidy purynowe, garbniki i sole mineralne. Mają działanie zapierające i uzupełniające niedobory magnezu. W kakao jest dużo przeciwutleniaczy (przede wszystkim polifenoli), które zapobiegają chorobom i odmładzają komórki ciała. Epikatechina zawarta w kakao przeciwdziała demencji oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia najpoważniejszych chorób cywilizacyjnych. Dodatkowo łagodzi stres i poprawia humor, a uśmiechnięci ludzie są zdrowsi i żyją dłużej.

Kraj pochodzenia:

    • Indonezja

Alkalizowane:

    • tak

Zawartość tłuszczu:

    • ok 10-13%

Informacje dodatkowe

Waga produktu

50g, 100g

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Kakao alkalizowane 22%-24%”

Masz nurtujące pytania odnośnie naszej oferty?

Jesteśmy do Twojej dyspozycji.

Napisz do nas