Opis
Bardzo wyrazista, pozbawiona kwasowości. W jej aromacie można wyczuć, wyraziste nuty szlachetnego drzewa cedrowego oraz ziół, charakteryzuje się łagodnym smakiem orzechów.
Zielone ziarna po zbiorze i oczyszczeniu poddane są dalszej długotrwałej obróbce. Kawa wystawiona jest przez kilka tygodni na działanie wiatrów monsunowych. Dzięki temu zabiegowi ziarna nabierają niespotykanej barwy – jasno żółtej.
Uprawiana w stanie KERALA na wys. 985 – 1.200 m n.p.m. w temp. 20°C – 35°C i wilgotności 60% – 99%.
POCHODZENIE ZIARNA
- Indie, Malabar, Kerala
TYP ZIARNA
- Arabica, Bourbon, Catuai
SMAK
- Orzechowo – ziołowy z aromatem drzewa sandałowego
KWASOWOŚĆ
- 1
ZAWARTOŚĆ KOFEINY
- 2
PROFIL PALENIA
- 3,5
METODA OBRÓBKI
- Wodna- monsunowa
METODA ZBIORU
- Ręczna
POLECANA
- espresso
ZASTOSOWANIE
- ekspres ciśnieniowy, automatyczny, kawiarka, Drip, Chemex
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.