Na filiżankę ok. 200ml proponujemy dodać maksymalnie połowę małej łyżeczki herbaty (ok.2g).
Herbatę czarną parzymy wrzątkiem. Im dłuższe liście tym czas parzenia można wydłużyć nawet do 5min.
12,00 zł – 36,00 zł
Pochodzenie:
Napar:
Skład:
Opis:
Plantacja: Klasyczna czarna herbata pochodząca z regionów Lankaran i Astara w Azerbejdżanie.
Liście: duże, długie, lekko skęcone liście OPA (orange pekoe).
Aromat i smak: bogaty aromat kojarzący się z słodkim nugatem z prażonych orzeszków ziemnych.
Kolor naparu: złoty
Zaparzanie: 12 g (około 6 płaskich łyżeczek) na 1000 ml wody o temperaturze 96°C, parzyć przez 3 minuty.
Waga produktu | 25g, 50g, 100g |
---|
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Jesteśmy do Twojej dyspozycji.
Napisz do nas
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.